Top
 

Blog

FitnessLover > Fitness  > Az a fránya narancsbőr…

Az a fránya narancsbőr…

Megígértem, hogy írok erről egy bejegyzést, mivel rengeteg üzenetet kapok tőletek a narancsbőr kérdéssel kapcsolatban. Vannak akik megelőzni, vannak akik pedig eltüntetni vagy legalábbis csökkenteni szeretnék a cellulitot a problémás területeikről.

Mielőtt megmondanám, mi a legjobb ellenszer, nézzük meg, mivel is állunk szemben: A narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr alatti (szubkután) kötőszövetben található, kötőszöveti sövényekkel határolt lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést kölcsönözve az érintett bőrterületnek.

Nem kezdenék bele egy biológia órába, minden további infót megtaláltok a wikipédián. Ugyanitt szó van arról, milyen módszerekkel csökkenthető a narancsbőr; említik a zsírleszívást, a nyirokmasszázst, az ultrahangos kezeléseket, a krémeket és a mezoterápiát. A kérdés csak az, valóban beválnak-e ezek a módszerek, hiszen a vizsgált emberek közül egynek sem múlt el 100%-osan a narancsbőre. A másik fontos kérdés, hogy ha be is válnak, vajon milyen hosszú a hatásuk, vagyis milyen sűrűn kell ismételni a kezeléseket.

Én személy szerint az ultrahangos kezelésről tudok nektek beszámolni, mert ezzel egy időben én is próbálkoztam. A hatása látványos volt, viszont egyes helyeken horron árakat kérnek egy-egy zsírbontó bérletért, így sajnos ezt nem mindenki engedheti meg magának.

Ha azt vesszük alapul, hogy a cellulit azért alakul ki, mert azokon a testrészeken a vérkeringés kisebb mértékű, akkor a krémek sem rosszak megoldásként. Alkalmazásuk alatt érdemes az adott testrészt fóliával tekercselni, hogy jobban beinduljon a vérkeringés, illetve érdemes olyan krémeket használni, amik melegítenek, fahéjat, paprika kivonatot vagy koffeint tartalmaznak. Én ezeket a krémeket az ultrahangos kezelés alatt is használtam, majd kezelés után betekercseltem magam, otthon pedig levátam a fóliát és az adott testrészt langyos vagy hideg vízzel lemostam (attól függően, mennyire melegedett fel a bőröm). A tekercselést néha még kardió közben is használom, hiszen mozgás közben az adott területről több vizet izzadok ki, mint amit nélküle tudnék.

Ami még nagyon hatásos, az nem más, mint az infrashape vagy infratrainer. Az alap elképzelés itt is a tekercseléshez, illetve a vérkeringés beindításához fűződik aerob mozgással egybekötve . Az edzés előtt be kell kennünk a problémás területeket zsírégető krémekkel, majd egy nejlonból készült nadrágba bújni, és amíg tekerünk, a gép is teszi a dolgát: be lehet állítani vákumot, kollagén-, illetve infra lámpát is, amik segítik a fogyást és szépítik a bőrt. Valóban hatásos a narancsbőr kezelésére; bár én nem akarok fogyni, mégis szakítok rá időt egy, de minimum kéthetente, hogy megelőzzem a cellulit további kialakulását.

Szóval most már van egy pár trükk a tarsolyunkban, hogy mégis hogyan  lehet csökenteni a narancsbőrt, de arról még nem esett szó, hogyan is lehet ezt az állapotot megtartani vagy megelőzni. Azt tudni kell, hogy a cellulit kialakulása nagyban függ a genetikától, vagyis a hajlamtól, de valójában a titok nem más, mint a TÁPLÁLKOZÁS.

A narancsbőr kialakulásának melegágya a cukor, a sok mesterséges színezék, sokaknál az egyes édesítőszerek is, az alkohol, a gyorskaják, az üdítők és még sorolhatnám… Persze mondanom sem kell, hogy  a mozgásszegény életmód is sokaknál közrejátszik a cellulit kialakulásában.

Tehát végső soron a megoldás mindig ugyanaz marad: táplálkozzunk tisztán, egészségesen! Igyunk sok folyadékot napközben, lehetőleg vizet ÉS gyógyteákat (salaktalanító, méregtelenítő hatásúakat). Kerüljük azokat az élelmiszereket, amikben sok a mesterséges összetevő! Kerüljük továbbá a tömény szeszes italokat és a cukrozott üdítőket is! Táplálkozzunk ételintoleranciáinknak megfelelően! Ismerjük a testünket! Figyeljük meg, hogyan reagál egyes élelmiszerekre és tegyünk a tünetek ellen! A narancsbőr is a testünk egyfajta jelzése felénk, hogy valamit rosszul csináltunk. Javítsuk ki a hibáinkat és testünk meg fogja hálálni a törődést!

 

Share
beata horvath

beus0819@gmail.com

544 hozzászólás
Add Comment
Name*
Email*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..